Alături de Ucraina

Localizare

România

Anul proiectului

Fundația Superbet vine în sprijinul refugiaților din Ucraina!

Războiul de peste graniță este o mare lovitură emoțională pentru întregul continent. Durerea și teama refugiaților ucraineni poate fi citită dintr-o privire, iar singura dorință a acestora este să-și țină familia în siguranță și să-și regăsească teferi soții, tații și copiii lăsați pe frontul din Ucraina.

Empatia și generozitatea sunt două percepte morale pe care Fundația Superbet se bazează, iar din acest motiv, am decis să sprijinim refugiații ucraineni din Polonia și România cu suma de 265.000 euro.

Acțiunea Fundației Superbet pe teritoriul Poloniei a constant în donarea unei sume de bani catre asociațiile care se ocupă de sprijinirea refugiaților ucraineni.

În România, Fundația Superbet a găzduit peste 500 de refugiați ucraineni numai în prima lună de la începerea războiului.

Am oferit cazare, hrană, obiecte de strictă necesitate, medicamente și mai ales empatie și consiliere din partea voluntarilor Superbet. Cei ce și-au propus să ajungă la o anumită destinație au primit sprijinul Fundației pentru găsirea biletelor și îndrumarea către cea mai simplă rută, cei care și-au dorit să se stabilească pe teritoriul României au dispus de ajutor pentru a-și găsi o locuință stabilă și un loc de muncă, cei care aveau probleme de sănatate au fost sprijiniți cu ajutor medical calificat.

Alături de Scoala Genesis, voluntarii Fundației Superbet au stabilit un program de studiu și joacă pentru copii. În cadrul școlii s-au organizat pe timpul zilei lecții, jocuri interactive, ateliere de creație, sport, toate acestea fiind coordonate de către un cadru didactic al școlii și o voluntară Superbet, ambii vorbitori de ucraineană.

Presiunea războiului este apăsătoare; scopul nostru, al voluntarilor Superbet este de a încerca  a le face refugiaților zilele mai ușoare. Mulțumirea noastră constă în zâmbetele și în sunetele de bucurie ale copiilor care au șansa să uite câteva clipe de situația dramatică în care se află.

“Băieți! Vă mulțumesc foarte mult pentru primirea călduroasă! Copiii nu s-au simțit refugiați datorită zâmbetelor și  ajutorului dumneavoastră! O mulțumire specială lui Silviu, pentru munca sa incredibilă, titanică și grija zilnică pentru noi toți!”

“Le mulțumesc voluntarilor Superbet pentru ajutorul oferit pe timpul sarcinii și pentru faptul că m-au ajutat să găsesc un doctor grozav care m-a ajutat la naștere. Din tot sufletul vreau să spun un mare multumesc. Sunteți o echipă grozavă! ”

Acestea sunt doar câteva dintre mesajele de mulțumire, care ne-au  bucurat inima.